miercuri, 24 februarie 2010

Invitație de 3. martie ziua națională a Bulgariei






I N V I T A Ţ I E

Primaria din s. Inovo, Casa de cultura din s. Inovo inpreuna cu "AVE"Uniunea Etnicilor Români din Bulgaria, Centrul Cultural Roman din Vidin, Societatea Culturala a Vlahilor şi Asociatia Curcubeul peste Dunare vă invită marţi, 03 martie 2009, să participaţi la o seria de manifestări cu ocazia

Ziua natională a Bulgariei.

Cu acest prilej, pe data de 03 martie 2010 vor avea loc depunerea de coroane la monumentul ostaşilor Romani din Războiul româno- ruso-turc la ora 11.00.


La ora 13.30 va ave loc un simpozion cu teme:

„Aportul fraţesc al Românilor în lupta pentru eliberarea Bulgariei.”

„Relatiile Româno-Bulgare în decursul secolelor.”

Vă mulţumim şi vă asigurăm de sincera noastră apreciere!

Un comentariu:

Mihai Bocioaca spunea...

Laudabila initiativa D.lui Ivo Gheorghiev de atine aprinsa faclia neamului romanesc/Dac la sudul si nordul Dunarii, deoare de la facerea lumii aceste pamanturi apartin neamului romanesc/dac si mult mai spre sud, ajungand pana in peninsula Pelopones, acolo unde inca din negura istoriei a trait vlahii/dacii/aromanii, toti din acelasi vestit neam descendent din Traco-Geto;Daci, care cuprindeau nu numai intreaga Peninsula Balcanica, dar era extins in est pana "in partile tatarasti" care se intind pana dincolo de raul AmuDaria si SarDaria, in vest pana la Atlantic, iar in nord pana in Dacia frizia (peninsula Scandinavia), in vest pana la Atlantic, unde si azi se vorbasta limba Oca (Langdoc) limba pe care o intelegem fara alt ajutor ca translator sau dictionar. In Spania abunda toponime romanesti/dacice ca Turda, Calafat si multe sute de asemenea denumiri pe hartile vechi si moderne, cum este Atlasul editat de Metro Cash and Kery, etc, etc.
Dr.Mihai Bocioaca