sâmbătă, 20 martie 2010

APEL

de aderare

Catre Consiliul de Conducere al Asociatiei Vlahilor din Bulgaria.

Frati romani,

CONSILIUL SUPREM AL ORGANIZAŢIILOR ROMÂNEŞTI (VLAHE) DIN BULGARIA (CSORB), este o reuniune voluntară de colaborare si susţinere a tuturor organizaţiilor româneşti înregistrate şi care funcţionează pe teritoriul Bulgariei, de orice natură şi orice statut permis de legislaţia ţării de constituire, conform normelor europene şi creştine.

Principiul de funcţionare a CSORB este principiu sinodial si nu se poate ajunge la hotărâre dacă nu sunt toţi de acord.

În CSORB au dreptul de vot numai preşedinţii organizaţiilor participante şi actele eliberate se semnează de toţi preşedinţii care repezintă organizaţiile respective.

Luată o dată o hotărâre se protocolează sub număr şi înregistrată în mapă specială şi e obligatorie pentru îndeplinirea ei de toţi care a subsemnat-o.

Participarea la şedinţele CSORB este obligatorie, dar dacă oricare din participanţi nu se prezentă fără motivaţie la două şedinţe consecutive, la a treia şedinţă se i-a hotărâre pentru exmatricularea organizaţiei din CSORB, care la fel se protocolează şi se scrie motivele clar pentru decizia luată de restul organizaţiilor.

Membrii noi în CSORB se pot primi numai după decizia luată de organizaţiile fondatoare(cei care a semnat primul protocol).

Toate deciziile poartă semnătura preşedinţiilor executivi a organizaţiilor participante însoţite de ştampilele oficiale ale organizaţiilor respective.

Fiecare organizaţie participă în CSORB cu propriul ei statut şi identitate.

La şedinţe pot participa şi câte doi consilieri din fiecare organizaţie dar fără drept la vot.

Toate şedinţele se ţin închise doar hotărârea finală se anunţă oficial şi este obligatorie pentru executare de organizaţiile membre.

Organizaţiile participante nu au dreptu să folosească orice fel de informaţie împotriva orcărei organzaţie participantă, prin care să distrugă autoritatea la cealaltă organizaţie sau persoană din acest consiliu.

CSORB nu poate să i-a decizii care să fie împotriva legislaţiei în vigoare sau să susţină acte criminale nemorale şi necreştine.

Avînd în vedere dorința exprimata de presedintele AVB Plamka Liubomirova la intâlnirea cu Primul Ministru al României Emil Boc si strînsa colaborare cu o marea parte din membri dumneavoastra cu noi, apelam cu încredere pentru o viitoarea colaborare în cadrul CONSILIUL SUPREM, care a fost inființat pe data de 01.12. 2008 la Vidin.

Cu respect:

Presedinte “AVEUniunea Etnicilor Români din Bulgaria

Dr. I. F. Gheorghiev:

Presedinte Centrul Cultural Roman din VidinIvan Todorov JuvetovPresedint SocietateaCulturala a VlahilorVctor Mișu Socrate


Presedinte Asociatia Curcubeul peste Dunare

Boian Ivanov

Niciun comentariu: