sâmbătă, 21 mai 2011

UNIUNEA ETNICILOR ROMANI DIN BULGARIA
BULGARIA Vidin str.“Пазарска” Младежки Дом et.2 cam.5 tel.fax: 00359888831873. email: ifg@abv.bg



ДЕКЛАРАЦИЯ

СДРУЖЕНИЕТО НА ЕТНИЧЕСКИТЕ РУМЪНЦИ ОТ БЪЛГАРИЯ „АВЕ”, във връзка с недемократичните действията на групи, вдъхновени от ПП „АТАКА”, насочени срещу правото на всеки български гражданин да изповядва свободно своите религиозни възгледи, които доведоха до безредици, палежи и антиконституционни действя.

Ние - СДРУЖЕНИЕТО НА ЕТНИЧЕСКИТЕ РУМЪНЦИ ОТ БЪЛГАРИЯ, категорично осъждаме подобни прояви и настроения в съвременното общество, настоявайки за бърза реакция от страна на властите на демократична България, да гарантират етническият мир и стабилност в страната.
Заедно с това , ясно съзнаваме, че тази акция е непристоен начин да бъдат сринати демократичните устои на съвременното ни общество и отново страната ни да бъде разединена по етнически и религиозен признак.
Непристоиното поведение на членове на ПП „АТАКА”от 20 май 2011 година, недвусмислено говори за разиграване на етническото напрежение и опит да се създадът нови проблеми, с цената на етническият мир, за да гарантират понататашното си присаствие вав власта и на политическата арена.

Днешният вандалски акт е посегателство срещу устоите на демокрацията, проява на политическа безпомощност и заплаха за гражданския мир в страната.



Видин Д-р. И. Ф. Георгиев:
20.маи.2011 Председател на Сдружението
на Етническите Румънци
от Българиа”АВЕ”

3 comentarii:

My love spunea...

traduce in pizda matii ce ai scris

Jonidutza spunea...

mda, cam din topor treaba cu tradusu', dar foarte la obiect.
Deci, sa incerc si eu:
Stimata Doamna/Domnisoara, intelegem ca postarea cu pricina
- o declaratie despre ceva -
se adreseaza bulgarilor - totusi situl este asta care este.
Rugam adaugati traducerea (macar in engleza) textului slavic atat de frumos. Noi, ailalta juma' de lume neinitiata in slova slavona, nu putem pricepe nimica.
Rugam iesire din intunerecul necunoasterii...

uMarian spunea...

Buna ziua,

As dorii sa stiu daca sunteti interesat de un schimb de link/post.

Indiferent de raspuns astept email la office@online-anunturi.com

O zi buna.